overlay

Nieuws

Info en inschrijven

Info en inschrijven

Inschrijvingen
Je kan je online inschrijven voor het volgende schooljaar. We contacteren je na je registratie, want bij inschrijven hoort voor ons een persoonlijk gesprek: waar we je vragen trachten te beantwoorden en luisteren naar wat je dochter /zoon nodig heeft om zich op onze school thuis te voelen. Van zodra het kan en mag, zullen we je contacteren voor een afspraak (desnoods digitaal). De chronologie van registratie bepaalt de volgorde van inschrijvingen.

Lukt het u niet om het formulier in te vullen? Contacteer ons gerust.
Hebt je een fout ingetikt? Geen nood, bij het gesprek overlopen we het formulier.
 
Meer info? Download onze brochure of contacteer ons!
Tracht je in te schrijven via smartphone, volg dan deze link.
 

Infodag 25 april en inschrijvingen

Infodag 25 april en inschrijvingen

Omwille van het coronavirus zullen we de inschrijvingen niet laten verlopen zoals oorspronkelijk gepland. Ook de infodag van 25 april wordt afgelast. De "kleine" infodag van 1 juli blijft voorlopig wel op onze agenda.
Heb je interesse in onze school of wens je je in te schrijven, laat dan je gegevens achter via deze link.
 
Info of inschrijvingen 2de tot 7de jaar

Info of inschrijvingen 2de tot 7de jaar

Inschrijvingen 2de tot en met 7de jaar secundair onderwijs
In de hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs worden alle inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 tot en met 17 mei 2020 opgeschort. We houden je op de hoogte via deze website vanaf wanneer je wel kan inschrijven. Laat alvast je gegevens achter als je interesse hebt; we contacteren je spoedig.
 
Facebook

Facebook

IMB Brugge is ook te vinden op Facebook; daar krijgt u een overzicht van de verschillende activiteiten op onze school. Zie https://www.facebook.com/imbbrugge/

 
Proefmobiel

Proefmobiel

Vrijdag kregen de leerlingen van 1A de 'Proefmobiel' op bezoek. Met behulp van dagdagelijkse en minder dagdagelijkse voorwerpen en op een heel interactieve manier werden een aantal wetenschappelijke principes gedemonstreerd, op zo'n manier dat de verbazing en verbeelding geprikkeld werden.
Wie durft nu nog te beweren dat wetenschap en techniek saai is?
IMB op Facebook

IMB op Facebook

Over het dagelijkse leven op IMB kan je veel lezen en zien op onze Facebookpagina www.facebook.com/imbbrugge. We zetten ook een filmpje online over het "eerste jaar op IMB".
Getuigenis

Getuigenis

Op donderdagnamiddag 28 april kwam er een zeer moedige vrouw haar verhaal vertellen in Blydhove. Mevr. Dominique François is halfzijdig verlamd door een hartstilstand. Ze getuigde over wat haar is overkomen en gaf een workshop aan de leerlingen van 7KZ en 7TBZ. In die getuigenis illusteerde ze hoe de toekomstige verzorgenden kunnen reageren t.o.v iemand die hulp nodig heeft. De leerlingen kregen de kans om eens aan de levende lijve te ondervinden hoe het is om alles te moeten met alleen maar de ene helft van je lichaam. 
Kangoeroewedstrijd

Kangoeroewedstrijd

De Kangoeroewedstrijd is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd die wereldwijd wordt georganiseeerd. De opdracht bestaat uit het oplossen van 24 leuke en verrassende vragen in 75 minuten. Creativiteit, probleemoplossend denken en een beetje puzzelen vormen steeds de rode draad.
21 leerlingen uit de eerste graad van IMB (A-stroom + B-stroom) namen deel op vrijwillige basis. 
De leerkrachten wiskunde van de eerste graad wensen onze leerlingen nogmaals proficiat voor hun initiatief, concentratie en doorzettingsvermogen tijdens deze proef.  De organisatie voorziet nog een aantal prijzen die later op het schooljaar uitgedeeld worden.
Leerlingen voor leerlingen

Leerlingen voor leerlingen

Op vrijdag 25/03/16 werd er door de leerlingen van 4VVb groep 3 het project 'leerlingen voor leerlingen' uitgevoerd. De weerdgoden waren ons niet gunstig, maar dit was zeker niet te merken aan het enthousiasme van de leerlingen van Blydhove!
Peter- en metervoormiddag 1ste jaars

Peter- en metervoormiddag 1ste jaars

Op woensdagvoormiddag 23 september vond op IMB de traditionele ontmoetingsvoormiddag plaats. Dit keer echter in een volledig nieuw kleedje. De leerlingen van het eerste jaar kregen allemaal een peter of meter en speelden in groepjes een groot ganzenbordspel. Na een leuke fotoshoot en een nadere kennismaking met peter en meter, kon iedereen genieten van een gezellige receptie en klinken op een succesvol schooljaar